Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: از ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ به مدت یک ماه، مبادله بزرگ اسرای ایران و عراق انجام شد؛ حدود ۳۸ هزار ایرانی در مقابل ۴۰ هزار عراقی. از آزادگان ایرانی نام حدود ۱۸ هزار نفر در اردوگاه‌های عراق ثبت شده بود و حدود ۲۰ هزار نفر در عراق نه نامی داشتند، نه نشانی. این افراد در ایران مفقودالاثر محسوب می‌شدند و فقط هنگام مبادله بزرگ و با ثبت نامشان در فهرست صلیب سرخ معلوم شد زنده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزادگان ایرانی که بازمی‌گشتند از شوق، بازگشت به وطن را باورشان نمی‌شد؛ خاطراتشان می‌گوید تا مدت‌ها باورشان نمی‌شد. از رنج‌های باورنکردنی و شکنجه‌های سیاه رها شده بودند و این سوی مرز همه ایران آغوش بود برایشان. بازگشت آزادگان و آن روزهای خوب، بخشی از نوستالژی‌های شیرین دهه ۶۰ شد و در خاطره ایران باقی ماند. ولی آن سوی ماجرا شرایط کاملا برعکس بود انگار؛ عراقی‌هایی بودند که می‌رفتند و چندان حال خوشی نداشتند! «دیوانه بغداد» هنوز از سیلی ایرانی به خود نیامده، افتاده بود به جان کویت و اسرای عراقی به کشورشان بازمی‌گشتند؛ در حالی که باز هم درگیر جنگ شده بودند. فقط این نبود؛ دیکتاتوری صدام هم هنوز بود و فساد حزب بعث.  
رأفت ایرانی‌ها نسبت به اسرای عراقی از همان نخستین لحظه اسارت شروع می‌شد

مهمانانی که نمک‌گیر شدند

خیلی‌هایشان رفتند و ایرانی‌ها که سال‌ها به حکم مسلمانی، آنان را مهمان خود می‌دانستند، بدرقه شان کردند؛ با یک دست کت و شلوار و یک ساک دستی صنایع دستی و سوغات ایرانی از جمله گز و پسته! عراقی‌ها از ایستگاه‌هایی در همدان و سرپل ذهاب و مرز خسروی به کشورشان بازگشتند و خیلی‌هایشان هم نرفتند و ماندند. شرایط اردوگاه‌ها و رفتار ایرانیان دل خیلی از عراقی‌ها را بُرده بود. همیشه می‌گفتند ایرانی‌ها بر‌حق‌اند و آخر سر معلوم شد فقط حرف نزده‌اند؛ بلکه واقعاً چنین باور دارند. آخر جنگ، حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نفرشان به صورت رسمی و کتبی به صلیب سرخ اعلام کردند که به کشورشان بازنمی‌گردند. ۳ هزار نفر هم اعلام نکردند که بازنمی‌گردند، ولی باز‌نگشتند. با احتساب تعداد اسرای عراقی که در طول جنگ به ایران پناهنده شدند، حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ اسیر عراقی در پایان جنگ در ایران ماندگار شدند. آن‌ها برای همیشه اسیر محبت و انصاف ایرانی‌ها شده بودند. مهمانانی بودند که نمک‌گیر شدند. بی‌دلیل هم نبود؛ در اردوگاه‌ها رحمت نصیبشان شده بود و خوبی. ۹۶۰ نفرشان حافظ کل قرآن شده بودند و ۶ هزار نفرشان حافظ بخشی از قرآن کریم. ۲۰ هزار نفرشان هم سواد آموخته بودند یا مهارتی برای گذران زندگی؛ نجاری و آهنگری و خیاطی. فقط این نبود؛ درمان هم شدند. آمارهای ارتش از خدمات پزشکی و بهداشتی به این مهمانان ناخوانده خبر می‌دهد؛ هزاران ویزیت پزشکی، عمل جراحی چشم، آزمایش پزشکی.



بدرقه اسرای عراقی با سوغات ایرانی

مفهوم جنگ در دو سوی مرز شرایطی دگرگونه داشت و این‌گونه بود که تبادل اسرا میان ایران و عراق برای ۲ کشور نیز حال و هوایی کاملا متفاوت داشت.

امروز در تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۲۶ مرداد مصادف با ۱۶ اوت (آگوست) میلادی و ۲۶ ذی‌الحجه هجری قمری در تقویم تاریخ مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ تولد «علی بن یوسف آمِدی» فقیه و ادیب برجسته در سال ۵۵۹ قمری
ـ وفات عالم گرانقدر «غلامرضا یزدی کوچه بیوکی» در سال ۱۳۷۸ قمری
ـ رحلت حکیم و فیلسوف مشهور «سید محمد کاظم لواسانی» مشهور به «عصار» در سال ۱۳۹۴ قمری
ـ مرگ «مارگارت میچل» نویسنده آمریکایی در سال ۱۹۴۹ میلادی
ـ روز استقلال قبرس در سال ۱۹۶۰ میلادی
ـ اوج گیری شورش سیاهان لس‌آنجلس در اعتراض به تبعیض نژادی در سال ۱۹۶۵ میلادی

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: عراقی جنگ اسیر اسیر جنگی اسیر عراقی صراط اسرای عراقی شده بودند ایرانی ها عراقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مدرسه هنر در کاشان

رئیس سازمان فرهنگی اجنماعی ورزشی شهرداری کاشان از راه‌اندازی راه‌اندازی مدرسه هنر در فرهگسرای خانواده کاشان خبر داد. - اخبار استانها -

محمدعلی فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به  آغاز به کار طرح مدرسه هنر در فرهنگ‌سرای خانواده کاشان اظهار داشت: این طرح که با هدف دانش‌افزایی در موضوعات علمی، هنری و مهارتی و همچنین ارتقای شور و نشاط دانش‌آموزان از سوی فرهنگ‌سرای خانواده در حال برگزاری است، میزبان گروه‌های دانش‌آموزی خواهد بود.

وی افزود: بازدید و آشنایی دانش‌آموزان با هنرهای سنتی قلم‌زنی، زری‌بافی، سفال و خوشنویسی با هدف احیا و پویایی این‌گونه مشاغل و ایجاد انگیزه برای یادگیری و کسب درآمد از این حرف سنتی از جمله بخش‌های اصلی این طرح است.

وی ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در مدرسه هنر خاطر نشان کرد: دانش‌آموزان با شرکت در طرح «مدرسه هنر» در کنار بازدید، تجربه کار با سفال به صورت دستی و با چرخ سفالگری و قلم‌زنی در سطح پایه را کسب می‌کنند.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری کاشان آغاز به کار طرح مدرسه هنر در فرهنگ‌سرای خانواده کاشان ابراز داشت: انجام آزمایش‌های علمی به سبک کیمیاگری و مشاهده واکنش‌های شیمیایی، بازی‌های آبی، نقشه گنج و بازی‌های فکری و هیجانی بخش دیگری از مدرسه هنر است.

نخستین مجموعه فرهنگی ورزشی جوشقان استرک کاشان پس از 45 سال افتتاح شد

فرجی با بیان اینکه فرهنگ‌سرای خانواده در فضایی سنتی و دلنشین با ارائه طرح‌های آموزشی و تفریحی متنوع ، آماده میزبانی از گروه‌های دانش‌آموزی به صورت اردوهای یک روزه و همچنین جشن‌های دانش‌آموزی در روزهای پایانی سال تحصیلی است، گفت: علاقه‌مندان برای اطلاع از جزئیات برنامه‌ها و کسب اطلاعات بیشتر به این مجموعه واقع در خیابان آیت‌اله کاشانی، کوی ملک‌آباد مراجعه و در ساعات اداری با شماره تلفن 55467624 تماس بگیرند.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مدرسه هنر در کاشان
  • ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه
  • گلایه متقاضیان سرای خودرو از تاخیر در پلاک گذاری کامیونت‌ها
  • خودروهای عضلانی جذابی که ناشناخته ماندند، از فورد فالکون کبرا تا کرایسلر والیانت (+عکس)
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • رمزگشایی از دلیل ترک ایران توسط مدافع عراقی
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند